Woonbegeleider

Hey Woonbegeleider, 

 

Jij doet ertoe!  

 

Wij zijn daarvan overtuigd. Helaas durft niet iedereen over zichzelf zeggen dat hij of zij ertoe doet. Vanuit Ervaring die Staat helpen we dak- en thuislozen zelf richting te geven aan hun leven met zinvolle activiteiten. Wij helpen mensen die bij ons aankloppen weer op weg en dat doen we vanuit vertrouwen in ieders mogelijkheden en passie. 

 

Ervaring die Staat biedt specifieke ondersteuning, zorg en projecten aan in het werkveld van de Maatschappelijke Opvang in Eindhoven. Dit doen we door de inzet van ervaringswerkers en professionals, met als doel om de zorg aan dak- en thuislozen beter aan te laten sluiten op hùn behoeften. Het uitgangspunt daarbij is samen-sturing en zeggenschap van iedereen die hier komt. Bij ons kunnen mensen hun eigenwaarde weer opbouwen. Hun unieke talenten (her)ontdekken en verder ontwikkelen om zo uiteindelijk weer regie te nemen over hun eigen leven. 

 

Een serieuze missie vraagt om serieus goede nieuwe collega’s. 

 

We zullen de komende maanden onze diensten op grotere schaal aanbieden in Eindhoven 

 

Op meerdere locaties in de stad starten we met verschillende innovatieve woonvormen voor mensen die tot nu toe niet aanhaken door hun problematiek bij het aanbod in de stad. We werken vanuit de ‘Presentie methodiek’ en bieden hierin een intern leertraject. 

 

Een van deze nieuwe plekken noemen wij ‘de herberg’. Dit is een plek waar we onze deelnemers een eerste stap willen bieden richting zelfstandig wonen. De herberg is een woonvorm waar toegewerkt wordt naar zelfbeheer en zelfregie. 

 

We zijn dan ook per direct op zoek naar ervaren woonbegeleiders. 

 

Op welke manier ben jij van betekenis voor deze groep bewoners? 
 

  • Je bevordert goede leefsituatie en het proces van zelfbeheer 
  • Je geeft zorg en begeleidt bewoners in de woonomgeving 
  • Je biedt ondersteuning bij de inrichting van het dagelijks leven 
  • Je geeft inzicht in eigen gedrag van de cliënt en diens leefomgeving
  • Je biedt een helpende hand bij informatie over regelingen en voorzieningen 

Deze ‘herberg’ is bedoeld voor mensen met dubbele op trippel problematieken. Dat houdt in dat je te maken hebt met bewoners die kampen met verslavingen, psychiatrische problemen, autoriteits-aversie en agressiviteit. 

 

Je moet dus stevig in je schoenen staan, een grote weerbaarheid en incasseringsvermogen hebben maar bovenal ben je in staat om verschillende en onverwachtse situaties goed in te schatten en jouw handelen daarop aan te passen. Variëren en creatief omgaan met iedere situatie is cruciaal. 

 

Vanuit gelijkwaardigheid en respect weet je hoe je anderen kan motiveren om zelf aan de slag te gaan. Zelfreflectie is een enorm belangrijke vaardigheid van een succesvolle woonbegeleider. Jweet dan ook goed te reflecteren op je eigen handelen naar de bewoner en je collega’s. 

 

Wat breng je mee? 
Je hebt een maatschappelijk welzijn en dienstverlening opleiding gevolgd (mbo 4) en hebt aansluitend minimaal jaar in een relevante of soortgelijke rol gewerkt. We hoeven jou niet meer uit te leggen hoe het allemaal werkt; je kan zelfstandig en op eigen initiatief aan de slag en draagt daar ook verantwoordelijkheid voor.  
Ervaringsdeskundigheid is ook zeer welkom, uiteraard op basis van de nodige scholing.  

 

Verder ben jbent maatschappelijk betrokken en heb je interesse in de wereld van dak- en thuislozen. Je bent mondig en creatief en hebt affiniteit met maatschappelijke zorg. Je bent iemand die proactief op mensen af stapt en daarbij geen onderscheid maakt in hiërarchie, afkomst of leefsituatie.

  

Competenties die we belangrijk vinden in deze functie:  

Sociabiliteit:  
Je weet je gemakkelijk onder mensen te begeven, op anderen af te stappen en begeeft je op natuurlijke wijze in gezelschap. 

 

Inlevingsvermogen: 
Je bent je bewust van de houding, gevoelens en omstandigheden van anderen en van de invloed van jouw eigen gedrag op hen. 

 

Creativiteit 
Jij kan originele of nieuwe ideeën en oplossingen bedenken; invalshoeken vinden die afwijken van de gevestigde denkpatronen. 

 

Flexibel gedrag 
Je kan de gedragsstijl en/of invalshoek veranderen om zo een gesteld doel te bereiken  

  

Wat krijg je ervoor terug? 
Naast een hoop energie en voldoening van je werk zullen wij je uiteraard ook financieel compenseren. We maken gebruik van de CAO “Sociaal Werk Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening”. De inschaling van de functie woonbegeleider is in schaal 6. Het brutosalaris in deze schaal ligt tussen: minimaal €2291,- en maximaal €3279,- obv 36uur. Deze functie is in bij voorkeur fulltime; 36 uur 

 

Naast het salaris krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dat budget geeft je de mogelijkheid om jouw arbeidsvoorwaarden af te stemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Je kan zelf een arbeidsvoorwaardenarrangement samenstellen (in verlof en/of geld), dat past bij jouw persoonlijke situatie of loopbaanfase.  

 

Als bovenstaande je aanspreekt komen we heel graag met je in contact.  
Laat ons weten waarom jij denkt dat jij de juiste persoon bent voor deze functie door jouw CV en motivatie te mailen naar werkenbij@ervaringdiestaat.nl 

 

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Els Keet op 06-139 89 592

 

We willen de vacature invullen zonder tussenkomst van bureaus.