Wonen in zelfbeheer

 

Ervaring die Staat heeft een aantal tussenwoningen in zelfbeheer beschikbaar voor mensen van de straat die niet alleen willen of kunnen wonen. Zij delen een woning met één of twee anderen.

 

Het zelfstandig wonen vraagt van mensen die lang dakloos zijn geweest een omslag in denken, doen en voelen. Daarom krijgen zij in het gehele traject begeleiding en ondersteuning van ervaringsdeskundigen en een coördinator.

 

Het wonen in zelfbeheer houdt in dat mensen het in huis samenwonen met elkaar vormgeven en samen de huisregels opstellen. Daarnaast ondersteunen ze elkaar bij hun individuele herstelproces. Een woonbegeleider ondersteunt het samenwoon proces en er wordt individuele ondersteuning geboden zodat mensen na 1.5 jaar kunnen uitstromen naar een zelfstandige woning.

 

Op sommige gebieden werken we in dit woningtraject samen met woningstichtingen (DOOR trajecten) en met andere instanties. Bijvoorbeeld voor schuldhulpverlening, bewindvoering en of specifieke begeleiding vanuit een andere discipline als de GGzE en Novadic.

 

Heb je een vraag over wonen? Stel je vraag via het contact formulier.