Verhalen

 

IK BEN CRIMINEEL

IK BEN GOED MET COMPUTERS / INTERIEURBOUW

 

Nikkie groeide op in Oirschot. Was er daar iets aan de hand, had ‘die van Den Bliek’ het altijd wel gedaan. Was er ergens ingebroken? ‘Oh hij weer zeker’, gonsde het dan rond in het Noord-Brabantse dorp. “Terwijl”, zo zegt hij, “ik in mijn leven hooguit één keer iets weggehaald heb en daarvoor op het politiebureau belandde.” Hij was dus een crimineel in de ogen van zijn dorpsgenoten.

 

> Lees het verhaal van Nikkie

 

IK BEN DAKLOOS

IK BEN VADER, ZOON EN WAS VRACHTWAGENCHAUFFEUR

 

Het verhaal van Stephan is er één met vele hoofdstukken. Het gaat van vrachtwagenchauffeur tot nachtportier en van vader worden tot dakloos geraken. Vragend naar vooroordelen vertelt hij over ‘zijn’ bankje. Stephan zat altijd in het park in Nuenen. Daar bij het voormalig klooster, midden in het centrum zat hij op zijn telefoon te spelen. Het begon met het spel Snake op de Nokia, 20 jaar terug. Later werd dat Farm Heroes Saga. Hij zit in level 2730. Om dat level te halen, moet je behoorlijk vaak op een bankje gezeten hebben.

 

> Lees het verhaal van Stephan

 

IK BEN EENZAAM EN ZIT IN DE OPVANG

IK BEN MOEDER EN WERK MET MIJN ERVARINGEN

 

“Ik voelde me onzichtbaar. Niet gehoord en begrepen. Ik voelde me eigenlijk heel klein. Als een smurf. Alleen op de wereld. Wie ga je bellen en met wie ga je praten? Met niemand. Wie kán ik bellen? Ik sta er alleen voor. Ik was eenzaam en zat in de opvang.”

 

> Lees het verhaal van Kim

 

IK BEN MISLUKT, EEN JUNK, EEN LEUGENAAR

IK BEN LOYAAL, HEB HUMOR EN BEN TROTS OP HOE IK IN HET LEVEN STA

 

Mark Vervoort. Geboren in de jaren ’80. Rasechte Eindhovenaar. Fervent PSV-supporter: “Ik bezocht zowel uit- als thuiswedstrijden, ook de Europese.” Een man die in al zijn bescheidenheid een verhaal heeft waarover een boek geschreven zou kunnen worden. Sterker nog, hij begon er al aan: “eenmaal dakloos begon ik op mijn laptop een boek over mijn leven te schrijven.”

 

> Lees het verhaal van Mark

 

IK BEN EEN JUNK

IK BEN VADER, VRIEND EN ERVARINGSDESKUNDIG STRAATWERKER

 

Dit interview is tot stand gekomen i.s.m. Anne-Marie Walrecht; schrijver, moeder en ervaringsdeskundige in opleiding.

 

Ik vertel je het verhaal van Nills. Het verhaal van Nills, die psychiatrisch patiënt was, verslaafd was en jarenlang rondhing in de gabberscene. Maar ook het verhaal van diezelfde Nills, die nu vader is van een prachtige dochter, schrijver is en zichzelf als straatwerker inzet voor de daklozen van Eindhoven. En vechter voor rechtvaardigheid en de-stigmatisering.

 

> Lees het verhaal van Nills