ERVARING DIE STAAT

“Ik werd gehoord, gezien en serieus genomen”

“Ik werd gehoord, gezien en serieus genomen”

Voormalig deelnemer Martijn had een gezin en een baan, maar raakte door verslaving en hechtingsproblematiek alles kwijt. Hij belandde in 2013 op straat en werd thuisloos.

“Door toeval liep ik als verslaafd, mager mannetje de locatie van Ervaring Die Staat binnen. Ik was kapot, zat er compleet doorheen. Maar ik kreeg meteen te horen: ‘kom binnen, hier heb je koffie, maak een boterham’. Dat alleen al maakte dat ik landde, het was zó’n mooi gevoel! Ik werd gehoord, gezien en serieus genomen. Een week later deed ik al mee in de organisatie van de barbecue voor dak- en thuislozen in Eindhoven en ging ik al mee met de straatroutes van Ervaring Die Staat. Ik had heel die wereld nog nooit gezien. Hier heb ik mijn arrogantie verloren en ben ik een stuk nederiger en dankbaarder geworden. Ik was het kwijt geraakt om met mezelf verbinding te maken. Bij EDS heb ik dat geleerd: ik moest niks, ik hoefde niet te presteren en ik hoefde niet te zijn wie ik niet was. Zo kwam ik langzaam tot mezelf.”

 

“Mijn leven ziet er nu een stuk opgeruimder uit. Ik woon dankij Ervaring Die Staat in een woning waar mijn twee kinderen een aparte kamer hebben. Ik heb een gezonde relatie en ik werk in de gezondheidszorg voor mensen met multi-problematiek. Ik heb geleerd om vanuit mijn hart te werken in plaats van uit mijn hoofd of ego. Het belangrijkste is dat ik bij Ervaring Die Staat zuiver en eerlijk ben geworden. Dat is belangrijk voor me, want ik had het me daarvóór heel erg moeilijk gemaakt. De stappen die ik bij EDS heb gemaakt hebben alles te maken met gezien en gehoord en serieus genomen worden. Daar draait het om.”