ERVARING DIE STAAT

“Ik krijg hier het gevoel dat ik er niet alleen voor sta”

“Ik krijg hier het gevoel dat ik er niet alleen voor sta”

Deelnemer Arno: “Voor mij betekent bezig zijn in de kaarsenmakerij dat ik de deur uit kom, iets leuks kan doen en aanspraak heb. Ervaring Die Staat heeft me van de straat afgeholpen. Toen ik hier kwam wist ik niet wat ik wilde doen. Ik kreeg de ruimte om dat stapje voor stapje te ontdekken en toen ik bij de kaarsen aanschoof bleek me dat goed te bevallen. Het is fijn om hier te zijn, veel beter dan thuis maar duimen zitten te draaien. En je hoeft hier ook geen productie te draaien, je móet niks. Als ik een baaldag heb, kan ik hier gerust een dag op een stoel zitten zonder al te veel te doen en de volgende dag weer aanpikken. Ze spelen bij Ervaring Die Staat ook in op wat je nodig hebt. Dat is voor iedereen anders. Voor mij zit de waarde van de organisatie vooral dáár in. Vaak is emotionele support al genoeg: dat je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat.”