ERVARING DIE STAAT

Jubileum 10 jaar Ervaring die Staat

Jubileum 10 jaar Ervaring die Staat

Onze jubileumviering was een onvergetelijke ontmoeting. We kijken met veel voldoening en plezier terug op deze waardevolle verjaardag en de belangstelling van zovelen. Het heeft ons allemaal goed gedaan – werkers, vrijwilligers en deelnemers – om onze reis van 10 jaar Ervaring die Staat vanuit zoveel verschillende perspectieven te kunnen delen. 

We kregen hartverwarmende reacties uit de zaal op de vraag waar wij als organisatie voor staan: “Ervaring Die Staat staat voor liefde, veiligheid, dichtbij, dapper, vertrouwen, familie, kracht, delen, moed, rechtvaardig, welkom, leerschool, herstel in eigen tempo, oefenplaats voor vertrouwen.” En dit werd teruggeven nog voor wij onze verhaal deelden! Dat zo duidelijk zichtbaar is en gevoeld wordt waar het bij EDS echt om gaat, is mooi. 

 

Mij werd die dag gevraagd wat het hoogtepunt is van 10 jaar EDS. Een lastige keuze, er zijn er zoveel. Ik noemde de start. Gewoon dat het werkt zoals we werken. Dat als je gelooft in mensen die het stempel ‘zorgmijders’ hebben, maar die ik liever ‘zorgvuldige zorgzoekers’ noem, je samen iets moois kunt opzetten. 

Een quote wil ik nog graag delen. Scheidend wethouder Renate Richters met wie we jarenlang nauw hebben samengewerkt, reflecteerde zo:

EDS heeft mij geleerd dat het van belang is om open te staan voor het verhaal van de mens achter degene die voor je staat. Dan zie je dat iedereen iets wil bijdragen en iets met zijn leven wil doen. Dat neem ik mee van Ervaring die Staat, waar ik ook terecht kom.

Renate Richters

Via deze weg willen we al onze relaties heel hartelijk bedanken voor de felicitaties, de belangstelling, de bijdrage aan de tuinbakfiets, de cadeaus, de kritische vragen, de hartverwarmende complimenten en de fijne feedback die we – ook via social media  –mochten ontvangen. Alles bij elkaar werd het een verjaardag om nooit te vergeten. We zijn gesterkt in onze ambitie en met elkaar klaar voor nog 10 jaar EDS!