ERVARING DIE STAAT

“Zó belangrijk dat er iemand voor je is!”

“Zó belangrijk dat er iemand voor je is!”

Teamleider Outreachend Straatteam Maikel Snels bekommert zich om mensen die op straat leven en zelf geen hulp zoeken. “Wat me motiveert in m’n werk? Dat kan ik met een voorbeeld aangeven. De Rotterdamse wijkpastor Herman IJzerman, die lang bij EDS betrokken is geweest, heeft me ooit de stad in gestuurd. ‘Ga maar eens ervaren wat het is om geen doel te hebben’, zei hij. ‘Probeer dat maar eens een paar weken vol te houden’. Nou, in die periode ben ik mezelf heel erg tegengekomen. Ik kwam terecht in de wereld van ‘er niet toe doen, niet gezien worden’. Ik zat dagenlang op een bankje waar iedereen aan voorbij liep. Niemand toonde enige interesse. Ik heb ervaren hoe het is om niet gezien te worden en dat was heel confronterend. Het motiveert me om dat anderen niet te laten meemaken.

Wat me raakt in m’n werk is dat ik in de leefwereld van de ander word toegelaten. Ik word ook geraakt door de puurheid van de verhalen. Ieder mens kan dit overkomen, iedereen kan onverwacht en onvoorzien in de shit raken. Dan is het fijn dat er iemand naast je komt zitten die oog voor je heeft en die er is voor jou. Dat is zó belangrijk!”