ERVARING DIE STAAT

“EDS denkt zonder oordeel en vanuit vertrouwen en liefde met je mee”

“EDS denkt zonder oordeel en vanuit vertrouwen en liefde met je mee”

Laurens Muusse is na een carrière van 20 jaar in de ICT sinds 2018 begeleider Dagbesteding. “Ik ben door een verslaving alles kwijtgeraakt wat me lief was en was bijna dakloos toen ik onderdak kreeg bij Ervaring Die Staat. Op het dieptepunt van mijn leven ging er een wereld voor me open. Ik ben onderdeel geworden van een familie waar ik er direct bijhoorde. Ik mocht zijn wie ik was zonder te worden beoordeeld of veroordeeld. De woonplek kreeg ik echt vanuit liefde en vertrouwen, dat voelde ik.

 

En toen ik tussentijds vergeefs had geprobeerd terug te keren naar mijn vrouw en kind, kreeg ik ook nog eens een tweede kans: ik mocht weer bij EDS komen wonen.

Intussen ben ik gaan beseffen dat ik niet gelukkig was in de ICT. Ik wilde graag iets betekenen voor anderen, niet hen redden of zo, maar in het zorgdomein iets terug doen voor wat ik zelf had ervaren. Daar is uiteindelijk een baan bij EDS uit ontstaan. Het allermooiste is dat ik in mijn werk mezelf mag zijn met al mijn tekortkomingen en kwaliteiten.”

 

“Bij EDS denk ik aan liefde, vertrouwen, acceptatie, respect, mogen zijn wie je bent, erbij horen. Wat ik de stichting zou willen meegeven, is dat heel veel mensen deze organisatie gaan vinden. EDS denkt zonder oordeel en vanuit vertrouwen en liefde met je mee en staat niet voor je, maar naast je. En of je nu eenmaal in de fout gaat of zes keer, steeds opnieuw is die hand daar, is die liefde daar. EDS creëert heel veel kansen voor je en als je bereid bent om daarmee aan de slag te gaan, kun je, net als ik die alles is kwijtgeraakt, toch weer een hartstikke mooi leven krijgen. Natuurlijk is je eigen inzet daarin belangrijk, maar Ervaring Die Staat maakt het mogelijk.”