Fietsenmaker

Hey Fietsenmaker,

 

Jij doet ertoe!

 

Wij zijn daarvan overtuigd. Helaas durft niet iedereen over zichzelf zeggen dat hij of zij ertoe doet. Vanuit Ervaring die Staat helpen we dak- en thuislozen zelf richting te geven aan hun leven met zinvolle activiteiten. Wij helpen mensen die bij ons aankloppen weer op weg en dat doen we vanuit vertrouwen in ieders mogelijkheden en passie.

 

Ervaring die Staat biedt specifieke ondersteuning, zorg en projecten aan op het gebied van Maatschappelijke Opvang in Eindhoven. Dit doen we door de inzet van ervaringswerkers en professionals, met als doel om de zorg aan dak- en thuislozen beter aan te laten sluiten op hùn behoeften. We werken hierbij vanuit samen-sturing en zeggenschap van iedereen die hier komt. Bij ons kunnen mensen hun eigenwaarde weer opbouwen, hun unieke talenten (her)ontdekken en verder ontwikkelen om zo uiteindelijk weer regie te nemen over hun eigen leven.

 

Een serieuze missie vraagt om serieus goede nieuwe collega’s. Op verschillende plekken zijn wij van waarde voor onze deelnemers. Een van de plekken is ons “fiets atelier”.

 

In ons “fiets atelier” knappen we gedoneerde fietsen op zodat deze weer aangeboden kunnen worden in het kader van Stichting Leergeld. Dit opknappen gebeurt vooral door deelnemers uit de doelgroep. Om alles wat er in dit atelier een beetje een goede banen te leiden zijn we dan ook op per direct op zoek naar een;

 

Ervaren fietsenmaker

 

Op welke manier ben jij van betekenis voor deze groep deelnemers?

  • Je bevordert een goede werksfeer in het atelier
  • Je leert anderen hoe ze fietsen kunnen repareren
  • Je geeft inzicht in eigen gedrag van de deelnemers en hun werk-ethiek
  • Je bent verantwoordelijk voor de inkoop van materialen
  • Je bent verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de ‘verkoop’ (dmv bonnensysteem) en particulieren reparaties

Ons “fiets atelier” is bedoeld voor mensen met specifieke problematieken. Dat houdt in dat je te maken kan hebben met deelnemers die kampen met verslavingen, psychiatrische problemen, autoriteits-aversie en agressiviteit.

 

Je moet dus stevig in je schoenen staan, geduld hebben en bovenal in staat zijn om verschillende en onverwachtse situaties goed in te schatten en jouw handelen daarop aan te passen. Variëren en creatief omgaan met iedere situatie is cruciaal. Vanuit gelijkwaardigheid en respect weet je hoe je anderen kan motiveren zodat ze zelf aan de slag gaan.

 

Wat breng je mee?
Je hebt een technisch opleiding op mbo-niveau en hebt aansluitend de nodige werk- en levenservaring. We hoeven jou niet meer uit te leggen hoe het allemaal werkt; je werkt zelfstandig, op eigen initiatief en draagt verantwoordelijkheid.
Ervaringsdeskundigheid is ook welkom, uiteraard op basis van de nodige scholing.

 

Verder ben je maatschappelijk betrokken en heb je interesse in de wereld van dak- en thuislozen. Je bent mondig en creatief en hebt affiniteit met maatschappelijke zorg. Je bent iemand die proactief op mensen af stapt en daarbij geen onderscheid maakt in hiërarchie, afkomst of leefsituatie.

 

Jij bent een sociaal persoon met een goed inlevingsvermogen. Je bent creatief in je werk en kan flexibel omgaan met uiteenlopende situaties.

 

Wat krijg je ervoor terug?
Naast een hoop energie en voldoening van je werk zullen wij je uiteraard ook financieel compenseren. We maken gebruik van de CAO “Sociaal Werk Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening”. De inschaling van deze functie is in schaal 6. Het brutosalaris in deze schaal ligt tussen: minimaal €2291,- en maximaal €3279,- (obv 36uur). Het betreft hier een parttime functie voor 28 uur (verdeeld over vier dagen).

 

Naast het salaris krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dat budget geeft je de mogelijkheid om jouw arbeidsvoorwaarden af te stemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Je kan zelf een arbeidsvoorwaardenarrangement samenstellen (in verlof en/of geld), dat past bij jouw persoonlijke situatie of loopbaanfase.

 

Als bovenstaande je aanspreekt komen we heel graag met je in contact.
Laat ons weten waarom jij denkt dat jij de juiste persoon bent voor deze functie door jouw CV en motivatie te mailen naar werkenbij@ervaringdiestaat.nl

 

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Els Keet op 06-139 89 592 of via els@ervaringdiestaat.nl

 

We willen de vacature invullen zonder tussenkomst van bureaus.