ERVARING DIE STAAT

“Dit is dé plek waar ik gezien word”

“Dit is dé plek waar ik gezien word”

Deelnemer Angela: “Ervaring Die Staat is dé plek om jezelf te mogen ontwikkelen in je leven, in de maatschappij. Ik ben 30 jaar verslaafd geweest. De organisatie geeft me de tijd en de ruimte om vanuit dat verleden aan de slag te gaan. Ik kan mijn eigen beweging maken, er ligt geen druk op, er is geen ‘moeten’. Lukt het vandaag niet, dan dienen zich morgen weer momenten aan om dingen op te pakken. Daar zit mijn groei in. Ervaring Die Staat is dé plek waar ik gezien word. De creativiteit die ik hier kwijt kan is heel belangrijk voor me. Die staat op één: ik mag doen waar ik blij van word. Wat ik bij mijn komst ook heel bijzonder vond was dat mensen me kwamen vragen hoe het met me ging. Dat er oprechte belangstelling is voor mij als mens, en niet alleen in het begin, maar doorlopend, ja, daar word ik gelukkig van. Mensen waarderen me hier voor wie ik ben en wat ik doe. Dat is zó mooi! Wat ik Ervaring Die Staat gun? Eigenlijk wat de organisatie zelf ook doet: gehoord en gezien worden door de hele maatschappij. Dat iedereen hier komt kijken om te zien hoe het is zoals het overal zou moeten zijn. Wat de stichting biedt is wat zoveel mensen nodig hebben: openheid, eerlijkheid, zuiverheid. Ervaring Die Staat mag nog veel meer erkenning krijgen, vind ik.”